Termeni si conditii

Plasarea unei comenzi către S.C. EXCLUSIV OEM S.R.L. reprezintă acordul dumneavoastră cu termenii si condițiile aferente:

 • Informațiile furnizate către S.C. EXCLUSIV OEM S.R.L. sunt folosite numai în scopul pentru care au fost introduse (efectuarea comenzilor), conform legilor în vigoare, nu furnizează adresa dumneavoastră de e-mail unor terți, nu încurajează spam-ul și nu face publice datele furnizate de clienții săi fară acordul explicit al acestora. Orice utilizator are posibilitatea să steargă din baza de date adresa de e-mail furnizată.
 • S.C. EXCLUSIV OEM S.R.L. își rezervă dreptul de a-și selecta clienții.
 • Prețurile sunt actualizate zilnic și includ TVA. Prețurile din comenzi sunt valabile 5 zile din momentul confirmării acestora. Disponibilitatea se poate modifica oricând pe parcursul procesării comenzii.
 • S.C.EXCLUSIV OEM S.R.L. poate solicita avans (se emite factură de avans) pentru plasarea comenzilor în Germania.

Conditii generale de vanzare si livrare

 1. Contractul de vanzare-cumparare se considera valabil incheiat si este de executare imediata pentru vanzator prin acceptarea termenelor contractuale de catre cumparator.
 2. Viciile existente la predare trebuie indicate la livrare, respectiv la aparitia acestora. In oricare dintre cele doua cazuri, cumparatorul are posibilitatea de a cere remedierea sau schimbarea bunului, daca acest lucru nu este imposibil sau nu atrage eforturi disproportionate din partea vanzatorului. Sunt aplicabile dispozitiile privitoare la protectia consumatorului.
 3. Vanzatorul nu raspunde pentru prejudicii de nici un fel care au fost cauzate din culpa usoara a acestuia sau a unei persoane pentru care raspunde. Aceasta regula se aplica mai ales la prejudicii indirecte.
 4. Vanzatorul isi rezerva dreptul de proprietate exclusiv si nelimitat asupra produselor livrate pana la momentul efectuarii integrale a platii pretului. Asadar, pana la acel moment, produsele vandute se considera a fi bunuri incredintate spre folosinta cumparatorului, neputand fi instrainate, gajate, donate sau date imprumut. Cumparatorul nu are dreptul de a dispune de aceste bunuri fara acordul vanzatorului si suporta riscul pentru marfurile incredintate lui in orice privinta, in special pentru cazuri de pieire, pierdere sau deteriorare.
  Rezerva privind transferul dreptului de proprietate se aplica si in cazul in care marfa este predata unor terti, ceea ce nu este posibil inainte de achitarea intregului pret decat cu acordul vanzatorului. In cazul gajarii bunurilor livrate sub rezerva transferului de proprietate, cumparatorul este obligat sa ia toate masurile necesare in vederea executarii silite acestor bunuri. In plus, cumparatorul este obligat sa-l informeze pe vanzator despre gajarea bunurilor. Cheltuielile ocazionate cu procedura de separare a bunurilor livrate sunt suportate de catre cumparator.
 5. Vanzatorul este indreptatit sa ceara rezolutiunea contractului, fara punere in intarziere, respectiv fara interventia instantei judecatoresti in caz de insolventa a cumparatorului si cu respectarea rezervei privind dreptul de proprietate. Ulterior, vanzatorul are dreptul de a solicita restituirea bunurilor. In cadrul procedurii falimentului pot fi invocate pretentii suplimentare legate de o remuneratie pentru folosinta sau alte pretentii.
 6. Dat fiind rezerva dreptului de proprietate, vanzatorul este indreptatit sa solicite rezolutiunea contractului fara a fi nevoie de interventia instantelor judecatoresti in cazul neexecutarii obligatiei de plata de catre comparator si dupa punerea lui in intarziere. Aceasta regula se aplica si in cazul neexecutarii partiale a obligatiei de plata. Notificarea contine o somare expresa in sensul rezolutionarii contractului. In acest caz cumparatorul va restitui imediat obiectul contractului si vanzatorul are dreptul de a revendica daune-interese (remuneratie pentru folosinta, uzura, deteriorare, cheltuieli de transport, etc.), precum si toate celelalte cheltuieli legate de repunerea in situatia anterioara (prejudiciu ca urmare a neexecutarii obligatiei potrivit dispozitiilor privitoare la recuperarea prejudiciului). Dreptul vanzatorului de a mentine aplicabilitatea contractului si de a invoca la un moment ulterior rezolutiunea contractului ramane neatins.
 7. Receptia produselor reprezinta acceptul clientului ca produsele au ajuns in stare buna. Factura constituie contractul de vanzare/cumparare conform legislatiei romane in vigoare. Clientul isi exprima acordul explicit la semnarea facturii cu privire la faptul ca a primit produsul (produsele) care este (sunt) conform cu comanda si cu nevoile acestuia.

Preturi si conditii produse

 1. Produsele comercializate prin intermediul Exclusiv OEM sunt noi, in ambalajul original al producatorului si in momentul livrarii sunt insotite de certificatul de garantie, conform legislatiei in vigoare. Factura fiscala se elibereaza si se livreaza in colet cu marfa . Produsele si serviciile sunt oferite in conditiile respectarii prevederilor prezentului document si in limita stocului disponibil. Din acest motiv Exclusiv OEM isi asuma dreptul de a nu onora o anumita comanda in cazul in care respectivul produs nu se mai regaseste in oferta curenta a importatorului. Preturile sunt actualizate periodic, in functie de cursul BNR si de ofertele furnizorilor. Preturile prezentate includ TVA (19%) si nu includ cheltuielile de livrare, in afara cazului in care se specifica in mod expres pe site. Pretul de achizitie tiparit pe factura va fi acelasi cu cel stabilit de consultantul de vanzari Exclusiv OEM in momentul confirmarii comenzii.
 2. Exista o posibilitate, redusa de altfel, ca anumite produse sa prezinte un pret eronat datorita aplicatiei informatice. Ca urmare, pretul final este cel confirmat telefonic sau prin e-mail, acceptat de catre client in urma discutiei cu reprezentantii Exclusiv OEM.
  Daca diferenta de pret este in defavoarea clientului, acesta are dreptul de a solicita returnarea sumei platite si anularea comenzii, Exclusiv OEM se obliga sa returne suma platita de catre client in termen de maxim 14 zile de la data anularii comenzii.
 3. S.C. Exclusiv OEM S.R.L. nu garanteaza in nici un fel functionarea site-ului www.exclusivoem.ro, informatia continuta, corectitudinea descrierilor, actualizarea continutului, a produselor, a preturilor, etc.
  Utilizatorii sunt de acord in mod expres ca folosirea acestui site si cumpararea produselor sau serviciilor conexe se face pe propriul risc, singura derogare reprezentand obligatia Exclusiv OEM S.R.L. de a acorda clientilor sai dreptul de denuntare unilaterala a contractului conform legislatiei in vigoare.
  Imaginile produselor prezentate pe site sunt cu titlu de exemplu, existand posibilitatea ca produsele livrate sa difere de imaginile prezentate in orice mod (culoare, accesorii, aspect, etc.)
 4. Continutul Exclusiv OEM (texte, descrieri ale produselor, caracteristici tehnice, imagini, simboluri) este alcatuit in colaborare cu reprezentantii diversilor producatori in Romania. Din acest motiv, Exclusiv OEM S.R.L. nu isi asuma responsabilitatea pentru descrierile si specificatiile produselor afisate pe Exclusiv OEM, acestea fiind puse la dispozitia noastra de catre reprezentantii fiecarei marci, sau de catre importatorii agreati de acestia. Exclusiv OEM si partenerii sai isi rezerva dreptul de a modifica specificatiile tehnice ale produselor fara o notificare prealabila.
 5. In cazul intarzierii la plata, cumparatorul datoreaza penalitati de intarziere in cuantum de 0.1% pentru fiecare zi de intarziere.
 6. In cazul incalcarii obligatiilor sale contractuale, cumparatorul se obliga la plata tuturor costurilor ocazionate inainte de faza din fata instantei de somatii / notificari si recuperari.
 7. In cazul in care cumparatorul denunta unilateral contractul fara a fi indreptatit in acest sens, vanzatorul are dreptul sa accepte actul de denuntare al cumparatorului. In acest caz cumparatorul este obligat la plata unei penalitati stabilite conventional la cuantumul de 30% din valoarea pretului brut al vanzarii (taxa de stornare).
  Dreptul vanzatorului de a opta pentru executarea contractului nu este afectat de prezenta prevedere. De asemenea nu este afectat dreptul vanzatorului de a solicita despagubiri pentru daune a caror valoare depaseste valoarea penalitatii stabilite conventional.
 8. Cumparatorul preia de principiu produsele cumparate de la vanzator. Vanzatorul diferentiaza pretul produsului, pe de o parte, si pretul de livrare, pe de alta parte; in caz de dubiu, pretul vanzatorului reprezinta pretul produsului.Pretul produsului nu contine costurile de livrare, de montaj si / sau de instalare.In situatiile in care cumparatorul isi exprima in timp util dorinta, toate produsele cumparate de la vanzator vor fi instalate respectiv montate contra cost.
 9. Cumparatorul se declara in mod explicit de acord ca datele sale continute in contractul de vanzare cumparare sa fie stocate si prelucrate in cadrul contabilitatii vanzatorului si pentru organizarea evidentei clientilor. Datele vor fi folosite de catre vanzator in scopul indeplinirii obligatiilor legale, pentru efectuarea platilor si in scopuri de publicitate. Exceptand cazul in care a solicitat in mod explicit altfel, cumparatorul este de acord cu transmiterea de mesaje de posta electronica, comunicari si notificari privind livrarea produselor inclusive prin SMS la adresa de e-mail indicate respective la numarul de telefon mobil indicat.
 10. In cazul modificarii adresei de livrare, cumparatorul este obligat sa comunice vanzatorului noua adresa de livrare intr-un termen care sa permita inregistrarea noii adrese si redirectionarea produselor. In caz contrar costurile ocazionate de gasirea noii adrese de livrare si / sau stocarea temporara pana la livrare vor fi suportate de catre cumparator.
 11. In cazul in care se observa imediat dupa incheierea contractului greseli evidente de tipar, de calcul sau de inregistrare, se poate trece la rectificarea respectiv adaptarea acestora conform cu realitatea si de comun acord cu cumparatorul.
Plateste in siguranta cu LibraPay